MÝDLA OLIVIA

 

Kastilské mýdlo (někdy označované i jako marseillské) obsahuje 72 % olivového oleje. Díky tomuto složení je velice jemné, pečující a je možné jej použít i na tu nejjemnější pleť. Je však také specifické.

Mýdlo vyrobené pouze z olivového oleje, by bylo poměrně měkké a téměř by nepěnilo. Z tohoto důvodu se do kastilských mýdel přidává malé množství tuku, který tyto vlastnosti upravuje. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla mýdlo bez palmového oleje (který se zde obvykle používá), přidala jsem kokosový olej. Dává jinak olivovému mýdlu skvělou pěnivost. Tvrdost získá toto mýdlo až delším zráním.

Původní, pouze olivová mýdla, zrají i více než rok, aby získala patřičnou tvrdost a odolnost. Díky přídavku kokosového oleje a způsobu, kterým mýdlo vyrábím, může toto mýdlo zrát kratší dobu (alespoň 3 měsíce, já ponechávám 4 – 6 měsíců). Dalším zráním se jeho vlastnosti ještě zlepšují. Stále se však jedná o kastilské mýdlo, které je nutné nechat po každém použití dokonale vyschnout.

palm_oil_free

 

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.